Salt-Grilled Tuna Collar/マグロのカマの塩焼き

Japanese Food
Today, I went shopping and bought two tuna collars for 180 yen each, among others.
今日は、買い物に行き、鮪(まぐろ、マグロ)のカマ(かま)を2つ買いました(一つ180円)。

They were frozen, so I placed them on the kitchen counter top to thaw. I measured their weight, and I put 1% salt in the bag. Few salt-grill recipes specify the exact percentage of the salt to use, but I think it’s always good practice to measure the weight of the fish and use an exact amount of salt. Some say 2-3% salt is appropriate, but from my experience, 1% salt is enough, especially for collars because the weight includes that of the bones.
冷凍だったので、台所に置いて、解凍しました。重さを測って、袋に塩を1%入れました。使用する塩の割合を示す塩焼きのレシピは殆どないですが、常に魚の重さを測り、正確な量の塩を使うのが得策だと思います。人によっては、2~3%の塩が適量だと言いますが、私の経験では、1%の塩で十分です(特にカマの場合は、重さに骨の部分も含まれるので)。

I didn’t wipe off the salt, and simply grilled them in the toaster oven, one at a time, for a total of 10 + 5 = 15 minutes until done.
塩を拭き取らず、ただオーブントースターで一つづつ、合計10 + 5 = 15分、火が通るまで焼きました。

It may not look appetizing to you, but it was very, very good!
美味しそうに見えないかもしれませんが、すごく美味しかったです!
I also bought some salmon fillet of sashimi grade.
刺身用のサーモンの柵(さく)も買いました。
Other items I bought:
他に買った物:
Dried sweet potato:
干し芋(いも)

Extra large buna shimeji
特大のブナシメジ

Dried persimmons from Sado Island and one pack of sake made from rice only
佐渡島の干し柿と、米だけで作ったお酒1パック

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