Sashimi Konnyaku/さしみこんにゃく

Japanese Food
I bought a pack of sashimi konnyaku yesterday.
昨日はさしみこんにゃくを1袋買いました。

Sashimi konnyaku often comes with a small packet of su miso (vinegar and miso) sauce, but this particular economy sized pack didn’t.
さしみこんにゃくには、酢味噌が付いてくる場合が多いですが、この徳用サイズには付いていませんでした。

So, I combined one part each of miso, vinegar, and sugar to make su miso, and one part each of soy sauce, vinegar, and sugar to make su joyu (< shoyu).
というわけで、味噌、お酢、砂糖を1,1,1の割合で混ぜて酢味噌を作り、醤油、お酢、砂糖を1,1,1の割合で混ぜて、酢醤油(すじょうゆ)を作りました。

Refreshing, perfect for a hot summer day.
さっぱりしていて、暑い夏の日にはぴったりです。

Comments on Facebook