Satsuma Imo (Sweet Potatoes)/サツマイモ

Japanese Food

The other day, I got some sweet potatoes from a friend. Today, I cooked them all except one, which I think I’ll use to make tempura.
先日、友達からサツマイモをもらいました。今日、一つを残して全部、調理しました。残りの一つは天ぷらにしようと思います。
I put these potatoes in a pot of water, brought the pot to a boil, turned the heat to very low, and simmered the potatoes for 45 minutes. Then, I let them cool.
サツマイモを水の入った鍋に入れ、沸騰させ、火をごく弱火にして、45分間煮ました。そして、冷まします。

Then, I put them in the toaster oven and grilled them for more than ten minutes to remove excess water.
次に、オーブントースターに入れ、10分以上焼いて、余分な水分を飛ばします。

That way, you will have the most wonderful sweet potatoes.
こうすれば、すごく素晴らしいサツマイモが食べられます。

Comments on Facebook