Scrambled Eggs, Kinshi Tamago, and Chawanmushi/スクランブルエッグ、錦糸卵、茶碗蒸し

Japanese Food

Some of the egg dishes that I made recently:
最近作った卵料理:

Scrambled eggs:
スクランブルエッグ:

I used five eggs. I separated yolks from whites, and beat the whites with an electric beater. Then, I added the yolks and mixed with the whites.
卵を5個使いました。黄身と白身を分けて、白身を電動泡立て器で泡立てました。次に黄身を入れ、白身と混ぜました。

I was supposed to be able to make very fluffy scrambled eggs in this way, but I simply got slightly softer scrambled eggs than usual.
こうすると、とてもふわっとしたスクランブルエッグができるはずだったのですが、普段より少し柔らかいスクランブルエッグができただけでした。

I thought I should have made an omelet instead.
代わりにオムレツを作ったほうがいいと思いました。

Chawanmushi bowls with lids:
蓋付きの茶碗蒸し用のお椀:

The recipe is basically the same as that described here. I slightly overcooked the chawanmushi this time.
レシピーはここで紹介したのと基本的に同じです。今回は少し火を通しすぎました。

I also made kinshi tamago, using four eggs.
卵を4個使って錦糸卵も作りました。

The kinshi tamago was a topping for chirashi zushi (< sushi). 錦糸卵は散らし寿司用です。

For the next egg dish, I think I’ll make onsen tamago.
次の卵料理は、温泉卵にしようと思います。

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