Simple Breakfast/簡単な朝食

Japanese Food

Fried eggs. The two on the left are expensive, free-range ones, while the two on the right are cheap ones (about ten yen each). Note the difference in color.
目玉焼き。右の2つは高価な平飼いの卵で、左の2つは安いやつ(一個約10円)。色の違いを見て下さい。

In Japan, even cheap eggs often have an expiration date clearly indicated on them each, because eggs are often eaten raw in Japan.
日本では、安い卵でも賞味期限がそれぞれに明示されていることが多いです。日本では卵を生で食べることが多いからです。
For eggs, the expiration date is the date on and before which the egg can be eaten raw.
卵の場合、賞味期限とは卵が生で食べられる期限のことです。

My son sometimes craves ham and eggs, but I don’t like it. So, I cut ham into stripes and pan-fry them without oil, and season with pepper and salt.
息子は時々ハムエッグを食べたがりますが、私は嫌いなので、ハムを短冊切りして、フライパンで油をしかずに焼いて、塩コショウで味付けします。
I almost always have natto for breakfast.
朝食には必ずといっていいほど、納豆を食べます。

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