Smoked Hokke/ホッケの燻製(くんせい)

Japanese Food
I got hokke no kunsei (smoked hokke) from my father.
ホッケ(ほっけ)の燻製(くんせい)を父からもらいました。

Hokke is called Okhotsk atka mackerel in English.
ホッケは英語ではOkhotsk atka mackerelと言います。

Smoked hokke sounds delicious, and
「ホッケの燻製」とは、聞いただけでも美味しそうですし、

looks delicious!
見た目も美味しそうです!

And, it was delicious!
実際美味しかったです!

I have googled extensively and found that smoked hokke is a specialty of Hokkaido. It think it should be called hokke jerky rather than smoked hokke. It’s smoked and seasoned with sugar, salt, and other seasonings, and it’s very tough! I also searched for proper ways to eat smoked hokke.
色々とググって、ホッケの燻製は北海道の特産だと分かりました。ホッケの燻製と言うより、ホッケジャーキーと言うべきだと思います。燻して、砂糖、塩、他の調味料で味付けしてあり、とても硬いです!また、ホッケの正しい食べ方を調べました。

Just peel off the skin and have it. Or, slightly grill it to make it more aromatic. Your hands will get very oily while having it. You will need some tissue paper.
You may want to use scissors to cut it into small pieces, and you may also want to place it on some newspaper (and wipe oil off your hands with the newspaper)

ただ皮を剥いて食べます。または、軽く炙ると香ばしくなります。食べている最中、手がすごく油っぽくなります。ティッシュペーパーが要ります。
鋏(はさみ)を使って細かく切ってもいいし、また、新聞紙の上に載せてもいいです(新聞紙で手についた油を拭ける)。

That being said, I have come up with an easy way. Place some smoked hokke on plastic wrap, and heat in microwave for 10-20 seconds. Peel off the skin and have it.
とは言うもの、私は簡単な方法を思いつきました。ホッケの燻製をラップに載せ、電子レンジで10~20秒、加熱します。皮を剥いて、食べます。

The flesh is amber.
身は飴色(あめいろ)です。

Wipe off oil with tissue paper. Or, simply wash your hands with soup.
油はティッシュで拭き取ります。または石鹸で手を洗います。

I have one problem to solve: What to do with the skin.
問題が一つ: 皮をどうするか?

You can simply throw it away, but are there any good ways to cook it?
ただ捨ててもいいですが、何かいい料理法はないでしょうか?

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