Souzai (Store-Bought Side Dishes), Again!/惣菜、再び!

Japanese Food

For some reason, I don’t feel up to cooking these days, and keep buying souzai from a local supermarket. I know I must go back to my former self and start cooking again.
Here are photos of almost all the souzai (store-bought side dishes) and other food items that I bought on Jan. 17 to 20.
何故だか、この頃、料理をする気にならなくて、地元のスーパーで惣菜を買っています。元の自分に戻って、料理を始めなければ、とは分かっていますが。
1月17日~20日まで買った惣菜やその他の食材の殆どの写真を載せます。
“Tara no me” tempura:
たらの芽天:

“Tara no me” refers to the young shoots of a tree called tara no ki. For more information on this tree, click here.
たらの芽とはタラノキという木の新芽のことです。この木の詳細については、ここをクリックして下さい。
Medium fatty hon maguro (bluefin tuna), from Okinawa:
沖縄産の本マグロの中トロ:

Can you see the blue sticker on the left? It says “Raw”, which means that the tuna is not frozen.
左側の青いシールが見えますか?「生」と書いてあります。つまり、冷凍物ではないということです。
Tanner crab from Russia:
ロシア産のズワイガニ:

Chinese-style harusame (bean-starch vermicelli) salad:
中華風春雨サラダ:

Bibimbap:
ビビンバ:


Korean dishes are now very popular in Japan.
日本では、韓国の料理は今ではとても人気があります。
Sashimi-grade ama ebi (sweet shrimp) from Hokkaido:
刺身用、北海道産の甘エビ

Potato salad:
ポテトサラダ:

Can you see the 50 yen off sticker?
50円引きのシールが見えますか?
Namul:
ナムル:


This one has a 20 yen off sticker on it.
こちらには20円引きシールが付いてます。
Chicken kara age:
鶏の唐揚げ:

Lasagna:
ラザニア:

Comments on Facebook