Staying with my Parents/両親の家に泊まる

Japanese Food

This week, my family stayed with my parents for four days.
今週は、家族で、両親の家に四日間泊まりに行きました。

My father is a great farmer. Here are just a few of the examples of fruits and vegetables he grows:
父は作物を作るのが上手です。父が育てている野菜や果物のほんの一例です。

Soy beans:
大豆:

Bunching onions:
分けつネギ:

Myoga:
茗荷:

King Delaware:
キングデラ:

Delaware:
デラウェア:

Kyoho (called the king of grapes in Japan):
巨峰(日本ではブドウの王様と言われる):

He also grows other varieties of grapes such as Pione.
他にも、ピオーネなど他のブドウの品種も育てています。

***
On our way back home, we each bought a bento in the “depachika” (department store basement) of Daimaru Department Store in Tokyo before riding the Joetsu Shinkansen.
帰りには、上越新幹線に乗る前に大丸デパートのデパチカでそれぞれお弁当を買いました。

I bought two rather expensive bento:
私はちょっと高い弁当を2つ買いました:

First-grade nigiri zushi (10 pieces)
上にぎり鮨(10貫)

Hon maguro (blue fin tuna) only sushi
本まぐろづくし寿司

After getting off the Joetsu Line at Shiozawa Station, we bought bento at Harimaya, a super market.
塩沢駅で上越線を降りてから、スーパー「はりまや」でお弁当を買いました。

I bought this one:

The okazu are a sunomono (vinegared dish) with squid and cucumber, mackerel simmered in miso, simmered kiriboshi daikon, simmered hijiki seaweed, Napolitan spaghetti, pickled cucumber.
おかずは、イカとキュウリの酢の物、サバの味噌煮、切り干し大根、ひじき、ナポリタンスパゲティー、キュウリの漬物です。

Of the three, I liked this bento the best.
3つのうち、この弁当が一番良かったです。

Comments on Facebook