Subuta (Sweet and Sour Pork) and Fried Meat Balls/酢豚と揚げ肉団子

Japanese Food

I’ve been a kind of busy again, but I managed to make subuta and fried meat balls as part of supper tonight.
またちょっと忙しかったのですが、どうにか、今日の夕飯に酢豚と揚げ肉団子を作ることができました。

Sorry, no description of the recipe. I used shishito instead of green peppers and instant dashi instead of chicken stock.
すみませんが、レシピーの説明は省略します。ピーマンの代わりに「ししとう」、鶏がらスープの代わりに出汁の素を使いました。

I made fried meat (ground pork) balls for my daughter because I thought she didn’t like subuta.
揚げ肉団子は娘のために作りました。酢豚は好きじゃないと思ったからです。

I had bought a big (500 g) pre-boiled bamboo shoot, so I used about 300 g of it in subuta, and I also made clear soup with the rest of the bamboo shoot and wakame.
大きな(500 g)の茹でタケノコを買ったので、300 g程度を酢豚に使い、残りのタケノコとワカメで澄まし汁を作りました。

Comments on Facebook