Tampopo-Style Omurice/たんぽぽ風オムライス

Japanese Food
Omurice is a favorite of almost everyone in Japan, so is Napolitan. Tomato ketchup is inexpensive, healthy, and above all, very tasty. I know, however, that these dishes, as well as tomato ketchup, are not very well received by… some people in the world.
 
Anyway, two days ago, my wife made omurice as part of supper, but I didn’t have it because I was on a diet. Today, I decided to make Tampopo-style omurice for lunch with the leftover chicken rice.
オムライスは日本ではほとんどの人が好きです。ナポリタンも同様です。トマトケチャップは安いし、健康的だし、何と言っても美味しいので。と言っても、これらの料理やケチャップをあまりよく思っていない人も世界中にはいますが。
それはさておき、二日前、妻が夕飯にオムライスを作ったのですが、私はダイエット中なので食べませんでした。今日、昼ごはんに、残りのチキンライスを使ってたんぽぽ風のオムライスを作ることにしました。
 
So, I reheated the chicken rice in the microwave,
というわけで、電子レンジでチキンライスを温め、  
and transferred to a plate.
お皿に移しました。 
I then made an omelet with three large eggs, and placed it on top of the chicken rice.
次に卵Lサイズを3個使ってオムレツを作り、チキンライスの上に載せました。 
Then, I made a horizontal incision along the center of the omelet to open it.
次にオムレツの中心に沿って横の切り込みを入れ、開きました。 
I guess I overdid the omelet…
ちょっと火を通しすぎた感じ…。
 
I put more ketchup!
ケチャップをもっとかけました! 
Needless to say, very yummy!
言うまでもなく、とても美味しいです!
 
Here is a video on YouTube, showing the real Tampopo-style omurice served at Taimeiken.
YouTubeに、たいめいけんの本当のたんぽぽ風オムライスのビデオがあります。
 

Comments on Facebook