Third Mushroom Hunt in This Season/今シーズン三度目のきのこ狩り

Japanese Food
Today, I went for the third mushroom hunt in this season alone. I wasn’t very lucky this time.
今日は、一人で今シーズン三度目のきのこ狩りに行きました。今回はあまり運がよくなかったです。
No fly amanita (poisonous) among the white birth trees
白樺の木にはベニテングタケ(毒きのこ)はありませんでした。

No shimofuri shimeji (Tricholoma portentosum) in our secret spot.
秘密の場所にシモフリシメジはありませんでした。

I have to return to this spot in late October.
10月下旬にまた来ないと。

Lots and lots of stumps and fallen wood, but no mushrooms at all!
切り株や倒れた木はたくさんあるのに、きのこがまったくありません!!

I finally found some kiname tsumutake (Pholiota spumosa).
やっとキナメツムタケを少し見つけました。

No mukitake in our secret spot.
秘密の場所にムキタケはありませんでした。

Behind this wood, covered with moss,
この苔で覆われた木の陰に、

I found some cha-name-tsumu-take (Pholiota lubrica).
チャナメツムタケを少し見つけました。

This mushroom looks like kakishimeji (Tricholoma ustale), which is poisonous, so you must be cautious.
このきのこは、毒きのこのカキシメジに似ているので注意が必要です。

The two types of mushrooms were boiled and put in miso soup.
二種類のきのこは茹でて味噌汁に入れました。

The texture of these mushrooms is quite similar to that of nameko.
これらのきのこの食感は、ナメコによく似ています。

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