Today’s Bento (Feb. 9)/今日のお弁当(2月9日)

Japanese Food
Today (Saturday), my son needs a bento because he attends a lecture class in the morning and participates in soccer club activities in the afternoon, unlike normal normal Saturdays, when he only participates in club activities in the morning.
今日(土曜日)、息子は午前に講習会を受け、午後にサッカー部の部活をするので、弁当が必要です。普段の土曜日だと、午前に部活だけに出るので必要ないのですが。
So, my wife made a bento for him.
というわけで、妻が息子の弁当を作りました。
2 + 3 = 5 slices of gyoniku (fishmeat) hamburger (pan-fried this morning), simmered kiriboshi daikon (made last night), atsuyaki tamago (thick rolled omelet) (made this morning), store-bought frozen spinach; and
stir-fried ground pork + finely chopped pickles (made two days ago), ume katuso, wiener sausages seasoned with ketchup (made this morning)
魚肉ハンバーグが2 + 3 = 5切れ(今日焼いたもの)、切り干し大根(昨晩作ったもの)、厚焼き玉子(今朝作ったもの)、市販の冷凍ほうれん草、それと、
豚の挽き肉+刻んだ漬物を炒めたもの(二日前に作ったもの)、梅かつお、ケチャップ味のウインナーソーセージ(今朝作ったもの)
Let me remind you that this is a place to show our commonplace bento; this is no place to show off fabulous bento.
前にも言いましたが、ここは私たちの極普通(ごくふつう)の弁当を見せる場であり、素敵なお弁当を見せびらかす場ではありません。

Comments on Facebook