Today’s Bento (Jan. 23)/今日のお弁当(1/23)

Japanese Food
My wife allowed me to take a photo of today’s bento, although unwillingly.
妻は、今日の弁当の写真を嫌々ながら撮らせてくれました。
Left side, from top to bottom:
1.  Cabbage and shio (salted) kombu seasoned with ponzu, made this morning
2.  Atsuyaki tamago (thick rolled omelet), made this morning
3.  Chicken thigh and naga negi pan-fried with soy sauce and mirin (yakitori without skewers), made as part of supper last night
4.  Wiener sausage pan-fried with ketchup, made this morning
Right side:
Rice topped with deseeded and chopped umeboshi and katsuobushi seasoned with soy sauce and mirin, previously made by me (chopped “ume katsuo”) and “magic furikake”, which I made last night
左側、上から下へ:
1.  キャベツと塩昆布のポン酢和え。今朝作った。
2.  厚焼き玉子。今朝作った。
3.  鶏のももと長ねぎをしょう油とみりんで炒めたもの(串なしの焼き鳥)。昨晩、夕飯に作った。
4.  ケチャップと炒めたウインナーソーセージ。今朝作った。
右側:
ご飯。私が作っておいた、種を抜いて刻んだ梅干と鰹節をしょう油とみりんで味付けしたもの(刻んだ「梅かつお」)と、私が昨晩作った「魔法のふりかけ」が載っている。

Comments on Facebook