Ume Syrup in the Making/作成中の梅シロップ

Japanese Food
Glass jars 1 and 2, started on June 10.
3.5 kg ume and 1.5 kg sugar
3.5 kg ume and 1.3 kg sugar, respectively
ガラス瓶1、2、開始6/10。
それぞれ、梅3.5 kg、砂糖1.5 kg
梅3.5 kg、砂糖1.3 kg
Glass jars 3 and 4, started on June 10.
2.5 kg ume and 1.0 kg sugar
2.1 kg ume and 0.9 kg sugar, respectively
ガラス瓶3、4、開始6/10。
それぞれ、梅2.5 kg、砂糖1.0 kg
梅2.1 kg、砂糖0.9 kg
Frozen and unfrozen ume in plastic containers, both started on Jan 11.
Left: 0.5 kg frozen ume and 0.25 kg sugar
Right: 0.5 kg unfrozen ume and 0.25 kg sugar
プラスチック容器に入れた、冷凍梅と冷凍していない梅、ともに6/11開始。
左:冷凍梅0.5 kg、砂糖0.25 kg
右:冷凍していない梅0.5 kg、砂糖0.25 kg 
Surprisingly, not much difference in the amount of syrup made or in flavor.
驚いたことに、できたシロップの量も味も違いません。  
Frozen ume in two Tupperware containers, started on June 11.
Left: 700 g ume and 300 g sugar
Right: 488 g ume and 220 g sugar
タッパー容器に入れた冷凍梅、6/11開始。
左:梅700 g、砂糖300 g
右:梅488 g、砂糖220 g  
 
2.5 kg ume (mostly unfrozen ones) and 1.0 kg sugar in each 5 liter Tupperware container, started on June 11.
5リットルの各タッパー容器に入れた、梅2.5 kg(大半は冷凍していない梅)、砂糖1.0 kg、開始6/11。
 
Note: All of the glass jars and containers have been rolled and shaken occasionally.
注:ガラス瓶も容器もすべて、時折、転がしたり、振ったりしました。

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