Uses of Ume Jam and Ume Syrup/梅ジャムと梅シロップの使い道

Japanese Food
Here is one simple simultaneous use of ume jam and ume syrup.
梅ジャムと梅シロップを同時に使う簡単な方法です。
In a glass, simply put some ice cubes, ume syrup, shochu (Japanese distilled spirit), and ume jam.
グラスに、氷、梅シロップ、焼酎、梅ジャムを入れます。
The addition of ume jam makes this type of alcoholic drink (ume chuhai (chuhi), ume hai (hi), or ume sour) incredibly tasty. After one sip, I added some more jam (and syrup).
梅ジャムを入れると、この種のアルコール飲料(梅チューハイ、梅ハイ、梅サワー)は信じられないくらい美味しくなります。一口飲んで、梅ジャムをさらに足しました(シロップも)。  
You can use ume syrup in cooking in a variety of ways when both sweetness and sourness are called for.
I highly recommend home-making ume syrup and ume jam!
梅シロップは料理に色々と、甘酸っぱさが必要な時に使えます。
梅シロップと梅ジャムを自分で作ることを強く薦めます!

Comments on Facebook