What Has Become of My Shigefusa Nakiri/重房菜切りはどうなったか

Japanese Food

Maybe you want to know that, and here is my answer: It still cuts as good as new although it has gotten a little rusty (due to lack of proper maintenance).
知りたい人もいるでしょう。答えは:まだ新品のようによく切れます。少しさび付いていますが(ちゃんとメンテナンスをしないせいで)。
This is where I store my Shigefusa, together with my other knives (except my Global santoku): Knife rack on the inside of the door of the storage space under the sink
重房は他の包丁(グローバルの三徳以外)と一緒にここに保管しています:シンクの下の収納スペースのドアの内側の包丁ラック。

As I said above, it has gotten a little rusty.
さっき言ったように、少し錆びています。

The tomatoes that I grow myself can have bruises such as this:
私が自分で育てているトマトにはこんな傷があることがあります。

I really like the way my Shigefusa nakiri goes right in where I want it to.
重房の菜切りは切りたいところにすっと入ってくれるところが好きです。


Ugly photo? Who else but me would like to take a photo of these and show it to you?
見苦しい写真?私以外誰がこんなものを写真に撮って、見せたがるでしょう?

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